Ford Kuga 2015 test: mer sparsam

Den nuvarande Ford Kuga är bekvämare än sin föregångare, större och framför allt tystare. Sedan starten har ett komplett utbud fram och fyrhjulsdrift, och med ett rimligt pris för komplett utrustning erbjudande. Och nu bara fått en ny 2,0 TDCi dieselmotor med tre effektalternativ (120, 150 och 180 hk) som lyckas minska förbrukningen avsevärt.

Ford Kuga är redan på startplatta.The Oval todocamino funnits på marknaden sedan 2008, ochhar sedan sålt nästan 300.000 enheter i Europa,vilket ger en uppfattning om deras enorma framgång. I Spanien har det alltid varitde bästa försäljning och kanske det är därför fabrikenAlmussafes i Valencia, har valts av varumärkebygga Nya Ford Kuga över hela världen.

den andra generationen Ford Kuga Det har ökat8 cm i längd, som översätts till en högre utrymmeinuti, särskilt i baksätet och i bagageutrymmet, somcubicar når nu 481 liter. den nya Kuga erbjudandenlastutrymme på 46 liter över från den nuvarande modellen och radbakre fällbara säten har justerbara ryggstödatt få ner dem helt. De bakre säten harfluffigt hård något, och det kan ta ut sin rätt på passagerarelånga resor. Handsfree systemet grindbakre aktiveras genom en enkel rörelse av foten underbakre stötfångaren. Men det nya är nu att du kan ocksåstänga med samma gest. Och i detta, FordDet är unikt i att ingen annan bil med denna andraalternativ.

i Ford Kuga 2013, volymen av hörbart ljudprodecente vägen och vinden har sjunkit såsignifikant jämfört med den nuvarande, vilket gör attkomfort vida överlägsen med sin föregångare ombord. förbättringar äruppnås tack vare den innovativa användningen av elliptiska akustiska speglaranalysera de yttre element som kan påverkabuller och vibrationer i bilen.

den Kuga 2013 Det har avsevärt förbättrat sinbränsleeffektivitet genom en rad olika motorer, genomförsta gången, innefattar motorteknologi EcoBoost. denBränsleförbrukningen har minskats med 25 procent ochdiesel med 10 procent.

Fords SUV erbjuder en bensinmotor 1,6-liters EcoBoost150 hk version finns i framhjulsdrift som uppnår enkonsumtion från 6,6 l / km och CO2-utsläpp på 154 g / km, och andra182 hk version med fyrhjulsdrift ger en förbrukning från7,7 l / km och CO2-utsläpp på 179 g / km. Det är ocksåtillgänglig med dieselmotorer Duratorq TDCi 2,0-liters140 hk-versionen med framhjulsdrift och med en förbrukningfrån 5,3 l / km och CO2-utsläpp på 139 g / km och 163 versionCV, som uppnår en förbrukning från 5,9 l / km och CO2-utsläpp154 g / km.

Den låga utsläpp ECOnetic tekniker som finns tillgängliga i helaintervall, inkluderar Eco-läge Indikator växel ochaktiva frontgallret med stängnings vilket minskar motståndvind och bränsleförbrukning. Modeller med AWDDe kommer att finnas med två typer av automatiska växellådor: Amomentomvandlaren kommer att associeras exklusivt till motornbensin, 180 hk 4x4 dragkraft, och en annan dubbelkoppling ochkänd som Powershift, som kan beställas med tvådieselmotorer, 140 eller 163 hk och 4x4 dragkraft.

I den internationella presentationen i Nice (Frankrike) Jag kunde köraden mest kraftfulla bensin- och dieselversioner. konjugeringbyta Powershift dubbelkoppling med dieselmotorkraftfull, 163 hk, verkade det mer exakt och rekommenderas, eftersommotorn känns fylligare än bensin. Men det är sant attmjukhet och finess som ger 180 hk bensin är mycketöverlägsen, men naturligtvis, för att få samma fördelar däratt bära mycket höga motor vänder och konsumtion, trotsinte överskattas, det skjuter hänsyn till dess motsvarighetdiesel. Vid automatisk ändring av momentomvandlarenbensin version är något långsammare än Powershift, meninte heller är ryckig eller obehaglig. Det är också smidigt att användaskär och precisa manuella sex relationer.kort spak, små turer ... Hur som helst, om du gillarförändring av livet, som du måste köra, även medDenna njuta. Valet är ditt.

Det nya systemet intelligenta AWD ridning FordKuga 2013 ersätter den tidigare Haldex och omvärderar genomförväntade markförhållanden 20 gånger snabbarevilket det kostar att blinka, omjustering av fördelningen av spänningarAWD att ge föraren den bästa blandningen avkörning och grepp. Snöiga vägar fungerar riktigt bra,men det kostar snabbare uppfattar reaktion påHaldex konventionellt system av sin föregångare.

Beteendet hos nya Ford Kuga

Det huvudsakliga syftet med AWD-system med låghastighet Nya Ford Kuga är greppet; vid hastigheterovan 30 km / t systemet ökar noggrannheten för att förbättraerfarenhet och styrrespons. En skärm tillgängligmellan klockorna visar den delade förarmomentet varjehjul vid alla tillfällen.

Ett annat system som ger denna Kuga Det är CurveControl i kurvtagning för fort, kompenserarbrist på styrvinkeln och bromsning slutgiltigt omföraren fortsätter att accelerera, även minska vridmomentmotor.

Aerodynamisk kontrollkurva och erfarenhet förbättringarTack vare användningen av Torque Control system utvecklatför Focus RS, vilket är något saktar hjuletinne kurva för att hjälpa föraren i snabba kurvor.Så om den tidigare Kuga var redan en av de mest dynamiska SUVmarknaden är den nya ännu effektivare och balans, nu,liknar inte bara turism, men en sport turism. attinte luras av sin större totalhöjd. I områden krånglig derasdynamik kommer att överraska dig, klart att suspensionen är heltfast och hjälp i arbetet.

Och vi talar om säkerhet, nya Kuga uppnått denEuroNCAP maximal poäng med fem stjärnor efterfå en totalpoäng på 88% i skydd, de flesta avhistoria för en medelstora SUV. Genom att detektera aktiveringen krockkudde eller nödstopp av bränsletillförselni bilen använder Assistance Emergency locatorOmbord GPS och en mobiltelefon paras via Bluetoothatt ringa nödsamtal och skicka koordinaternaGPS på det lokala språket till larmoperatören.
Andra tekniker förarassistans tillgängliga är Active ParkAssist, Blind Spot Information System, Active City Stop, LaneKeeping Aid, Lane Departure Warning, Auto High Beam, Driver Alert ochVägmärke Recognition. Den nya Kuga erbjuder också systemetrollover begränsning och kontroll släpvagn gungning.

Testet Ford Kuga 2,0 TDCi Powershift

den Ford Kuga 2,0 TDCi Powershift motor kombinerar merkraftfulla av intervallet med en automatisk dubbelkoppling. denpartner inte dålig, men inte det mest effektiva alternativet. ibaksätena, utrymme utbudet har också förbättrats, med undantagi fallet av bredden. För att uppnå Ford haråtta centimeter långsträckt kropp, samtidigt som dendimensionerna av slaget.

Nackdelen med denna tillväxt Ford Kuga 2,0TDCi Powershift tyngden kommer från sidan: en likamekaniska, 2,0 TDCi version med automatisk växellådaPowershift fett runt 35 kilo. Det kan verka som enmindre mängd, men skillnaden i prestanda ärnotera. Dessutom dynamisk nivå, den nya Ford Kuga 2013 ingenDet är så vig som sin föregångare: fortfarande med solvens,men det inte har samma lätthet. Delvis beror detta påingenjörer har berört det amerikanska företaget hela systemetsuspensionen för att göra det mindre styvt och därmed gedämpning komfort. Denna ändring är i linjelocka en mer bekant mål.

Kombinationen av de två-liters motor turbo av 163 hkdetta test med dubbelkopplingenPowershift redan fanns i det tidigare Ford. Med nuvarande, dessprestanda minskar inte, men ger mig alltid en känsla av att ingenall motoreffekt används. Särskilt i situationersom omkörning, Kuga kostnaderna ombord på sitt byte. denöverföring av sex relationer brukar fungera bra, men intenivån för en Volkswagen DSG. Dessutom i vissaibland förmedlar några plötsliga annan, vilket bestraffarDet uppnådde den totala komfort som erbjuds av denna modell.

Denna förändring kan endast vara associerad med allhjulsdrift, vilketDet har också ändrats, eftersom jag tillkännagavs i den förstatestet Ford Kuga 2,0 TDCi Powershift. nu markeraroval kallas ett intelligent och det är bearbetningegen. Ersätter det tidigare systemet multidisc clutch Haldexoch i teorin, är det snabbare, men under testningen har jag inteupplevda signifikanta skillnader. I det här avsnittet Offroad,något hon har överraskat mig är den ökade höjden tilljord i fem millimeter, när trenden är alltannars.

den Ford Kuga 2013 också har en panoramatakpraktiskt och lanserar en ny färg för alla,kallas 'Green Ginger Ale'. Priset startar på 25,150 euroVersion 1.6 Trend EcoBoost 4x2 finish, och når33.400 Titanium version av 2,0 TDCi 163 hk, medfyrhjulsdrift och automatisk powershift. sedanhar priserna varierar:

Testet Ford Kuga 2,0 TDCI 120 hk

För detta test Ford Kuga 2,0 TDCI 120, Jag har variten vecka då allt vad jag har gjort med bilenDet är att fylla till toppen med människor och bagage och ta det reser.Varför jag starta testet väl? För i en bil vars förnyatdiesel erbjudande börjar med 120 hk motor, säkerförsta många människor kommer att fråga är om det inte är en liten sak1614 kg för att flytta vägnings denna SUV.

Så låt oss ta bort den första tvivel alls vad de är; I själva verket,Ögna på Kuga testet kan du läsaPrecis ovanför detta har jag upptäckt att denna version avmotor Ford Kuga 2,0 TDCI 120 hp Det ger ökad prestandanästan identisk med de tidigare två liter 163 hk, om än med ändringmanual.

Dessutom är detta block mycket smidigare, elastisk och tystare ändess föregångare. När du slår ett par varv, aldrig dränker den eller gepassar och startar. För det tredje kan du flytta runt staden vid 60 km / tden Ford Kuga 2,0 TDCi roterande med 1900 varv per minut och för det fjärde,Du får 80 km / t utan att överskrida 2000 rpm, just där är allamotoreffekt. Ja, att gå ut motorväg, flytta sjätte ochse cuentavueltas vid 2500 varv per minut, är responsen långsammare.

Detta betyder inte att du kan inte överstiga den lagliga hastigheten omDu vill, kan du göra det. Men om du inte vill se nålencuentavueltas röra sig som klockan, måste dufemmans växel och fortfarande kostar lite. Och är att fortdetta Ford Kuga 2,0 TDCi 120 hk Det är komfort och som skulleatt säga, ekonomin.


Vikten och dimensioner av denna SUV märks vid alla tillfällen,att jag inte kommer att säga det är en dynamisk sport. även omslingrande vägar inte utvecklas olyckligt,hans är snarare motorvägen, och skulle inte ha varit så illaadress hårdnar mer beroende på hastigheten. tillstone för mig.

Fastställandet av suspensionen är korrekt, men dess väg,alltför lång, vilket tvingar dig att gå igenom pucklar och guppmed lite mer omsorg än vanligt. Den senare ochStart-Stop fungerar inte bra tills motorn tar ungefär femminuters svarvning är det värsta man kan säga om den här bilenstad, eftersom även om min faktiska förbrukningen var 6,8 l / 100 km,Det är inte så långt från 6,2 l / 100 km godkänts i cliclokombineras och, viktigast av allt, verkar fortfarande en mycket brafigur.

Å andra sidan är det inre av Kuga mycket bred, ergonomipositionen är mycket bra och har alla displayer och reglage närasynfältet för föraren. Jag har älskat nackstödenserie med stoppning; Quickclear inte månen, ja:avlägsnar morgonen isen utanför en pis-pas ... men enligt min meningminskar skärpan i fjärrseende, vilket är irriterande. denPriset för detta Ford Kuga 2,0 TDCI Titanium 120 Det är 23.400euro. Du kan kolla in resten av priser Ford Kugauppdateras.

I vår försäkring jämförelse harberäknat vad det skulle kosta Ford Kuga säkerställa 2,0 TDCI 120 hk.För att beräkna pris, tar vi som referens 40år, med mer än 10 år gamla ID och utan illavarslande,bor i Madrid, använde han bilen varje dag, parkerad i ett garagekollektiv och går upp till 20 000 km per år. med dessadata den mest prisvärda försäkringar för all risk Balumba erbjuds för 525 euro.
Denna kostnad kan bli lägre om du väljer en policy för allamed överskott. Den billigaste är ocksåheap. Det kostar 263 euro till 290 euro franchise.