Movea Plan 2017: sålde slut på bara 24 timmar!

Detta är Movea 2017 Plan

Offentligt stöd för inköp av elbilar har pågått en suck; nu bara hoppas att några av ansökningarna är inte berättigade att ta sin andel.

Holder förändring på mindre än 48 timmar. Om igår plockade vi det faktum att planen av stöd för inköp av bränslesnåla bilar började köra; idag har vi hänger affischen Movea 2017 Plan utmattad.

Det var i juni förra året 24 när regeringen meddelade att man hade gett grönt ljus till stödprogram för inköp av elbilar, bränslecells, LPG ... Men det var en ficiticia aktivering eftersom återförsäljarna var tvungna att vänta på webben som ansvarar för registrering av data för elbilar som kvalificerar för att njuta av hjälpmedel fungerade, något som inte skedde förrän Torsdag 3 Augusti.

För handlare fördröjd aktivering Movea web management konverterat registrering av sålda på ett avstånd race bilar har upphört mycket tidigare än väntat: på mindre än 24 timmar, Tragsa (företag som ansvarar för hantering av webbregistrering) tillkännager pengar har tagit slut.

Vad händer nu? För att återförsäljare kan fortsätta inskrivna fordon men går in i en provisorisk reservlista och kommer att få pengar bara om de registrerar annullering eftersom någon av de tidigare registrerade modellerna inte uppfyller kraven.

Vad är Movea Plan?

Den Movea Planen är ett paket med rabatter som gäller för inköp av el, hybrid, plug-in hybridbilar, väte, naturgas ... och bör vara aktiva från den 1 januari, men hittills som har köpt en plugg har fått nöja sig med de rabatter som gör tillverkare.

Enligt tillkännagivandet gjordes av regeringen, den nya Movea Planen har en budget på 14.260.000 (Mindre än under tidigare år när det belopp som skall fördelas var 16 miljoner euro) och kommer att pågå fram till 15 oktober eller tills budgeten är slut. 

Så är Movea Plan 2017: 500 + 1000 euro rabatt för personbilar

Den Movea Movea 2017 eller Plan 2 har en budget på 14,26 miljoner euro som ska delas mellan alla som köper en effektiv fordon. Det belopp att dra av fordonet beroende och intervall mellan 500 euro som ska dras av för personbilar till 18.000 euro för inköp ade bussar och lastbilar.

Däremellan är bussar och lastbilar för hjälpen sätts till 5000 euro och motorcyklar kommer att få en rabatt på mellan 1200 och 1500 euro.

 

Är därför utanför stödsystemet förbrännings fordon (drivs av diesel eller bensin) som var att medan i kraft han belönas den Pive Plan.

När det gäller bilar, 500 euro i stöd som erbjuds av regeringen, inrättningar som vill ansluta sig till Movea 2017 Planen kommer att erbjuda sina kunder en ytterligare rabatt på 1000 euro och om det är elbil d eun måste ge köparen med installationen av en laddningspunkt.

På tal om detta. den uppgår för installation av laddningspunkter 40% kommer att vara för dem som går på offentliga platser, med högst 1.000 euro för konventionella laddningsstationer, 2.000 euro för de halv snabb recaraga och 15.000 euro för snabb lastning.

Vad fordon kan få hjälp?

I vad vi tror är ingen förändring i bilar som har rabatter är en lista som återstår om inkluderar:

- (Elektrisk stickpropp ren och hybrid) elfordon

- den kondenserade gasen (LPG / Autogas)

- den komprimerade naturgas (CNG) och flytande (LNG)

- elektriska cyklar

- trampa cyklar assisterade av en elektrisk motor.

monteringshjälp punktlaster, ett av de största hindren för att genomföra elektriska rörlighet i vårt land kommer också att ges.

Några nya funktioner i 2017 Plan Movea

Förutom att minska mängden, den nya Movea Plan ger vissa förändringar från tidigare versioner:

- Det eliminerar regim av mindre betydelse Det införde ett tak på verksamheten till företaget, men nu Det är inte tillåtet att lägga till stöd Movea andra regionala eller lokala bidrag, stöd om de installerar laddningspunkter.

- det ger period på högst 10 dagar för att dokumentera fordons reservation; den tidigare planen att tillbringa upp till 150 dagar kvar.

- Nu kan de få tillgång till hjälp elfordon på upp till nio månader från den första registreringen, i stället för sex förra året. Detta gäller fordon som ägs en återförsäljare, POS, tillverkare eller importör som har fått en ny

- Den innehåller en beviljande av 1000 euro för offentliga uppladdnings punkter 7-15 kW effekt, som tillsätts till stöd för snabb lastning och halv snabb

Det efterlyser en Pive Plan 2017

Under presentationen av återstoden av sina kommersiella försäljningen år 2016, VD för Hyundai Spanien, Polo Satrústegui, gav vika för vad de tror att alla tillverkare som säljer bilar i vårt land är nödvändig Pive 9 eller liknande plan.

Långt ifrån att citera data som visar hur systemen statliga stöd till inköp är en viktig ekonomisk uppsving för branschen hävdade Satrústegui sin fordran baserad på hög ålder av den spanska flottan (mer d ela halv bilar i omlopp har uppfyllts 10 år) och detta resulterar i en dubbelt hot:

- för säkerhet. "En gammal bil har två och en halv gånger större risk att få en olycka än en ny"Han påminde VD för Hyundai Spanien.

- för miljö. "Vi vill bekämpa utsläpp och vi anser inte att en nuvarande modellen i enlighet med de regler Euro6 avger 90% mindre än någon bil för 10 år sedan"Säger Satrústegui.

För chefen för Hyundai i Spanien, lanserar en ny utgåva av Plan Pive (skulle vara Pive 9) bör inte vara i strid med programmet för stöd för inköp av bränslesnåla bilar (den Movea plan som skulle ha trätt i kraft i januari ): "bistånd är också nödvändigt om man vill öka försäljningen av alternativa teknologier såsom hybrid och elbil. Även om det har varit Movea Plan har de skäligen säljas så snart det är över, har rasat".

Kommer det eller kommer det att finnas Pive Plan 2017?

Även om du inte kan ge ett kategoriskt svar, passivitet regeringen bort möjligheten till en Pive kort eller medellång sikt. En nästan uttömt den Pive 8, dåvarande industriministern, Juan Manuel Soria, sade mer än 170 miljoner euro kapitalförsäkring skulle bli den sista och att sedan den tiden, skulle leder arbetet inriktas på att stimulera köp av mer effektiva bilar, hybrid och elektriska läsning.

Styrkan hos tillverkare och säljare gjort Pive 8 förlängs från den första tidsfristen i juli 2016 i slutet av året. Men tydligen inte utom räckhåll.

Du kör ut Pive 8 Plan, här är en guide till att få rabatt

Från Autobild.es har vi kontaktat Anfac. Den spanska sammanslutningen av tillverkare av bilar och lastbilar är den mest aktiva i kampen för en ny plan för stöd till inköp av nya bilar.

de tror att en ny plan är nödvändig Pive och inte bara för försäljning, men inte faller "behovet för skrotning den spanska flottan och för att främja hållbar rörlighet"De säger.

Sedan dess kommunikationsavdelning har berättat för oss att dra nytta av varje möte eller officiellt möte för att begära en Pive Plan 9 eller i annat fall, en plan för stöd som täcker ett större antal bilar. Hittills har de inte besvarats.

Åtta Pive planer med mycket goda resultat

I början av 2016, tillverkare och säljare gjorde uttalanden och beräknas att tack till Plan Pive omkring 20.000 fler bilar säljs. 

Siffran är hög men mycket lägre än den som uppnåddes i tidigare upplagor (fagott beror i teorin Pive 8 skulle endast sist sju månader och 12 som ovan):

- 2013 77.572 sålda enheter tack vare mer Pive

- i 2014, 88,990 enheter

- i 2015, till 50,815 enheter tack Pive 7