Hvor gode er de kinesiske bilene?

Oppdag hvordan verdens største bilmarkedet utvider seg og hvis de kinesiske bilene er konkurransedyktig. i denne &# 039; Test Best&# 039; Vi har gjennomført de siste modellene er laget i Kina.

Ikke gå glipp av: Den rangeringen av de beste kinesiske biler øyeblikk

¿Hvor god er kinesiske biler? den stor 'dragen' lider alvorlige halv miljøproblemer. Ukontrollert vekst flåte de siste årene har det forårsaket en kollaps som i dag er et ubestridelig realitet: apokalyptiske demonstrert daglige trafikkorker i store byer, med utålelige nivåer av forurensning til den menneskelige arter.

porselen prøver å løse det som fortsatt er løsbar. Innbyggerne i storbyen med millioner av innbyggere kan fortsatt kjøpe nye biler, men bare hvis de bærer forkortelsen NEV, det vil si, New Energy Vehicle (Ny energi bil) som er i stand til å reise, i beste fall, Bare 60 kilometer i elektrisk modus. Som aspirerer til en turisme drevet forbrenningsmotor i en stor metropol, vil du måtte betale 10.000 euro for å angi en tegning i en begrenset kjøp. Og ingen vet hvor lenge dette tiltaket. Diesel personbiler generelt er allerede forbudt. Fremtidens porselen, endelig, gjennom støpsel

Dette har ført, selvfølgelig, en bølge av ladestasjoner igjen i en noe ukontrollert, forårsaker mange forbipasserende snuble nå og da med kraftledninger i midten av gaten. For å gi deg en idé om 873,000 biler kvalifisert som NEV som har blitt solgt over hele verden, 507 000 har endt opp i Kina. I år forventes å være rundt 700.000. Parallelt flere og flere byer endre sine dieselbusser med elektriske modeller. Mange politikere har satt seg som mål å gjøre det to elektriske busser hver forbrenning. i Shanghai, for eksempel, er det forventet i 2020 all offentlig transport er drevet av elektrisk strøm. 

VIDEO: Plassering av de beste kinesiske biler øyeblikk


Messengers mens optisk for elektriske scootere og sykler batterilading voksende bom. I de siste månedene har Shanghai blitt oversvømmet med rundt en million slike tohjulinger, som snart er overalt og er bare forventet å øke i antall i de kommende månedene. Mange plass de arbeider gjennom en smarttelefon-app, kostnader, endring, mellom 15 og 22 øre per time. Dette fører til kaos nok blant fotgjengere. Som er godt forvaltet nettverk av stasjoner av disse syklene er stablet i midten av fortauet og inngangsdørene til mange hjem. Dette forårsaker mange innbyggere, forbanna, wrecking disse syklene og fjerne midten. LoS kinesisk, når de ønsker å ha et temperament!

Men kinesiske bilprodusentene De lever et høydepunkt uovertruffen. På bare ti år har den årlige etterspørselen etter private biler økt fra seks millioner til 25. 2025 er ventet å nå 35 millioner. For å støtte denne voksende etterspørsel, til mer enn hundre kinesiske merkevarer øke sin produksjonskapasitet tvunget marsjer, for å fortrenge den tradisjonelt dominerende utenlandske Firas. De ikke har det enkelt: den kinesiske fortsatt setter pris på veldig mye den høye kvaliteten på utenlandske merker, tradisjonelt mye høyere enn lokale. Men dette punktet er det faktum at stadig gjøre sine merkevarer utenfor Modeller i Kina å redusere kostnadene. ofte gjennom Joint ventures med partnere fra Kina, å utnytte ressurser og synergier. Kunder av de høyeste segmentene er mindre følsomme for priser. Dette forklarer for eksempel Porsche suksess i dette landet med all sin produksjon utenfor og tariffer involverer import. 

Ikke gå glipp av: Vi testet de første bilene 'Kinesisk' for salg i Europa


også mest luksuriøse sedaner Mercedes, BMW og Audi er produsert i utlandet og importert bare. Hva mer velstående kinesisk betales selv om modellen er produsert utenfor landets grenser, fordi det er et symbol på prestisje. Følg denne regelen: "Uansett hva det er dyrt, det må være bra!"

Men, for noen tid, smaken av kinesiske overklassen av overdådig utstyr og teknologi påvirke egen utenlandske merkevarer. Mange av dem som allerede produserer langstrakte versjoner av deres salonger og SUV i Kina for det kinesiske markedet. Og hvordan de reagerer på denne lokale merkevarer? Fordi ikke bare produksjon stadig mer konkurransedyktig for å lykkes i sitt eget land, men med mulighet til å stå opp i utenlandske markeder modeller. De har satt sitt håp, spesielt på vei til elektrisk mobilitet

Og de aksepterer at de ikke vil være i stand til å oppnå den ulempe hundre år som skiller dem fra europeiske og amerikanske produsenter. Derfor fordel å forbedre sin kunnskap i elektriske modeller. De viktigste anleggene er datamaskiner og mobiltelefoner i Kina. Og det har mye å gjøre med teknologi batteri.

men før Kinesiske elbiler svømme verden, hybridmodeller med bensin motorer forbli hoveddelen av lokal produksjon. merker som SAIC, Geely, Chery og BYD De forbereder, faktisk, han sprang til Europa. Hvis de er i stand til å stå opp med garantier i et konkurranseutsatt marked som vårt er i AUTO BILD, sammen med våre kinesiske kolleger, vi ønsket å sjekke på testbanen splitter Maxxis Kunshan dekk i nærheten av Shanghai. 'Test the Best', laget i Kina. Here we go ...


Borward BX5

Kinesiske biler; Borward BX5

En kompakt SUV 4,49 meter i lengde snart inn på det kinesiske markedet, og baserer sin teknologi på sin eldre bror, Borgward BX7. Ikke dårlig, siden riding samme firehjulsdrift og den samme sekstrinns automatgirkasse. Dens 1,8 liter turbo har en taus rull og reagerer godt til akseleratoren. Som for retningen (diffuse), bremser (uten trykkpunkt) og chassis (bakaksel for rebotón) er det klart at det mangler en god passform. Kvaliteten følelsen av hytta, skjønt, er uventet bra. 

- KONKLUSJON: Montert for det europeiske markedet i det gamle anlegget Borgward i Bremen, den BX5 Du kan overraske oss. Men det er bare billigere enn sin storebror, BX7 for nå. Inntil hans avreise til det europeiske markedet i 2019, de har fortsatt å investere mer i en generell sett

Borgward BX7

Borgward BX7

med 30.000 enheter solgt på bare tre måneder, Borgward (Tidligere tysk merke, nå i Kinesiske hender) Han har hatt en enorm start der. denne SUV 4,72 meter lang etasje mot Tiguan L og hastighet med god finish og kvalitet. Dens to liter fire sylindre utbytter, gjennom en kompressor 224 hk, og bare høy svinger er noe støyende. Dessuten er det lite annet å kritisere, utover deres mangel på karakter. Kineserne har kjøpt en masse for deres god merkevare image ... Og fordi den første 10.000, fått en livstidsgaranti. 

- KONKLUSJON: Den Borgward BX7 er absolutt blant de beste kinesiske biler. Når du kommer til Europa i 2018, må du ha elektrisk fremdrift, selv om dette dramatisk begrense deres kundekrets.

Chang'an CS 75

Chang'An CS 75

Med sin lave pris, fra 16,538 euro for å endre, Det er den mest vellykkede modellen Chang'an. Og den har et design ganske dyktig, som kan skille seg i Europa. For den prisen, det tilbyr en firesylindret 170 hk, fem seter og en manuell sekstrinns girkasse. Utover en noe lat reaksjon, denne SUV 4,65 meter Han har overbevist oss om hans gode adresse, akseptabel komfort (se for å tro) sine utrolige utførelser. Er rom for forbedring i manualen, veldig upresis endring.

- KONKLUSJON: The Chang'an CS 75 overbevise i Europa for design, opplevd kvalitet og utstyr. Som rompeprecios, har sjansene for suksess. Men fortsatt ingen bekreftet at de kommer til å importere den inn i våre markedsplaner. Vi får se ...

Chang'an CS 95

Kinesiske biler: Chang'An CS 95

den imponerende CS 95 Det er den øverste enden av Chang'an merkevare. 2,21 tonn, 4,95 meter lang og 1,93 bred. Cuesta, for å endre en 30.000 euro og har plass til opptil syv personer. Den er utstyrt med to liter firesylindret 233 hk det gir ikke mye moro. Den omfatter reduksjon og velge forskjellige kjøremåter. Adressen er unøyaktig og bremser krever trampe på grunn av sin vekt.

- KONKLUSJONMed sin imponerende utseende, det gir inntrykk av en høyere segment. Men for denne kinesisk bil calara i Europa bør gjennomgå teknologi og ferdig innvendig. 

BYDTang80

Kinesiske biler: BYD Tang 80


den BYD Tang kinesisk SUV 80 Den måler 4.82 meter og er avhengig av hybrid teknologi. Dens to-liters firesylindret motor er støttet med en elektrisk drift. Begge gir en samlet produksjon på 205 hk. Autonomy annonsert for elektrisk modus er 80 kilometer. Dessverre, Tang 80 er alt annet enn stille. Motoren er alltid for dag, informasjon omtales de ulike systemene overlapper og skape mye oppstyr. Ingenting annet hopp, får du en lyden av klokkene. for 36.500 euro å endre det koster, tror vi det kommer til kort. 

- KONKLUSJON: Spesielt i mekanikk, Tang 80 fortsatt det ser litt tynt for våre behov og gir inntrykk av at merkevaren har bare halvhjertet sette in hybrid teknologi ... og venter på sin sjanse til å gå til den elektriske motoren. 

Haval H6

Kinesiske biler: Haval H6


Som ikke merke mye kanskje tror du ser en Audi. Den store krom deksel Haval H6 Stor minner Q7. Men med sin 4,65 meter lengde faktisk spiller i ligaen kompakt SUV. Og med stor suksess. Det er den Bestselgende SUV Kina. Og det har å gjøre med sin bemerkelsesverdige komfort. Den H6 har en myk valse, overraskelser med sin lav støy og med sin store indre og førerorientert. Retningen, må lampen fremdeles en mer nøyaktig svar på at de fleste konkurranse og bare to-liters firesylindret og 163 hk Den har en litt grov lyd. bakke 17,060 euro å endre.

- KONKLUSJONdette Chinese SUV Audi møtt etter en kur motor kan appellere til kunder i Europa. Positivt overrasket ...

BYD Qin 70

Kinesiske biler: BYD Qin 70


Dette er en av dem kinesiske biler som kan klassifiseres definitivt så sjeldent. Det er en plug-in hybrid kompakt sedan, der BYD ( "Build Your Dreams") er vert for en 1,5 liter firesylindret turboladet integrert elektrisk motor. Både total utbytte 154 hk, kommer til forakselen.

Det lovet selvstyre i bare elektrisk modus, er 70 kilometer. Realiteten systemer ikke forstår hverandre. Ingen tegn til harmoni. Thunforbrenningsmotoren når mønsterdybden, men responsen er svak. Kroppen roll i svinger blir et eventyr risiko, lider interiøret fra befolkning knapper, bebor et område på billig plast. Det er bare rattet 20. utseendet er som en spillkonsoll og utførelser virke førproduksjonsenheter modell.

- KONKLUSJONPå papiret BYD Qin 70 (27,427 euro endring) er interessant. Men på veien, skuffet overalt.

Roewe RX5

Kinesiske biler: Roewe RX5

Det første som trekker oppmerksomheten i RX5 Det er dens enorme TFT-skjerm, Tesla stil. Hans røde kunstig lær legger til sjarmen av en amerikansk bil. Med 4,56 meter lang, er det 10 mer enn en Tiguan og tilbyr god plass for fem personer. dette Roewe RX5 220 hk har et chassis og spretter for hardt nervøs her og der på ujevn mark. Den turboladede firesylindrede to liter kommer for sent, og på samme tid for sterk: en 4000 runder er så høyt, som synes å bære motoren på en lastebil.

- KONKLUSJON: I porselen, Dette Roewe kostnader 22,016 euro å endre. I sin nåværende tilstand av utvikling, ville det ikke være salgbar i Europa

To tyskere 'Made in China': VW og BMW 118I Teramont

Ja, det er et annet alternativ: Europeiske biler produsert for det kinesiske markedet, i Kina selv. De selges der, fordi blant oss ikke ville passe. Og er at BMW 118I-dørs og Volkswagen Teramont De er designet for å tenke på kinesisk smak

Den målte Teramont 5.04 meter lang og er den største SUV Volkswagen i Kina. Den er produsert i Shanghai, kostnader 63,767 euro endre og har plass til syv passasjerer. Under panseret bærer det en 299 hk turbo V6 parret med en syv-trinns DSG. Justere chassis er glatt, så i raske svinger, deres høyde 1,77 mager merkbart. Men takket være firehjulsdrift og dens god konstruksjon, denne kolossen utført jevnt.

Kinesiske biler: VW Teramont


Det samme kan sies om dette tredje bindet BMW. den 118I Det produseres i anlegget Tiexi Shenyang, BMW Group klarte sammen med den lokale produsenten Brilliance Automotive. Den lille forhjulsdrift koster 29,973 euro for å endre, og er den billigste modellen som BMW tilbyr i Kina. Denne serien er basert, som X1 og X2 Active Tourer er plattformen beveges av Mini og 1,5 liter turbo tre sylindre. Den 136 hk for å gi god akselerasjon og generelt god ytelse. Ikke mer, ikke mindre. 

Kinesiske biler: BMW 118I

Konklusjon: ingen skal undervurdere de kinesiske biler

For fire år, AUTO BILD test orientalske modeller under 'Test Best Kina'. Vår dom da var at teknisk og teknologisk var lysår foran våre biler. Men denne avstanden reduseres. De fleste av modellene vi testet nå har overrasket oss med moderne design, god finish og moderne teknologi. Mange kinesiske produkter, men fortsatt lider litt pleie chassis, styring og mekaniske komponenter. Den bemerker at de mangler erfaring. Men det kan endre seg raskt. 


Понравилась статья? Поделись с друзьями: