Ferrari F12 TDF: 799 kopior av ett djur med 780 hk

Äntligen är det här! Ferrari F12 TDF just visas för allmänheten efter många månaders okända och spionera skott. Den mest exklusiva, radikal och kraftfull Ferrari F12 Berlin version visar en betydligt differentierad aspekt av modell som driver med 780 hk under huven och en garanterad exklusivitet: endast 799 exemplar kommer att tillverkas!

den Ferrari F12 TDF Det har just presenterats och kommer intelämnar någon oberörd. Den nya besten av Maranelloblir radikal version av Ferrari F12 Berlin ochFerrari 599 GTO efterträdare, kan vi säga attgener är där och resultatet är ganska brutalt.Estetiskt och vi ana hur det skulle vara, tack varefoton filtreras för några veckor sedan, men det är förvånande attväsentliga ändringar som mottagits från den modell somdriva. Ferrari F12 TDF har en body kitvidgad och från alla vinklar vi är nyaviktigt. Låt oss gå igenom steg för steg vad ger tillbaka dettaFerrari, som börjar med estetik.

Missa inte det: Det låter FerrariF12 mer radikal

Framsidan av Ferrari F12TDF verkar rakt ut i kategorin storaLe Mans turism. Den nya stötfångaren med ett stort luftintagCentral och utsvängda hjulhus förse den med en närvaromycket kraftfullare än F12 Berlin Ferrari. På den sida av Ferrari F12TDF hitta nya däck multirradio 20tum och nya luftintag både fenorfram och bak. Den bakre delen av fordoneterhåller betydande förändringar, många av dem som orsakas avförbättrad aerodynamik av denna modell. Integrerad i spoilernny bakluckan är 60 mm längre och 30 mm hög, medanden bakre diffusorn har gjorts om helt,införliva de fyra ändrör. Inne i Ferrari F12TDF emot alla komponenter vi förväntar oss i en bilDenna prestacional nivå: kolfiber, klädselAlcantara och racing säten med möjlighet till monteringSelar kan införlivas i ett rent utrymme 'racing'.

Ferrari F12 Berlin ADV1: alla bilder (12)

 • Ferrari F12 ADV1
 • Ferrari F12 front ADV1
 • Ferrari F12 front ADV1
 • Ferrari F12 ADV1 grill
 • Ferrari F12 ADV1 rim
 • Ferrari F12 ADV1
 • Ferrari F12 ADV1 rim
 • Ferrari F12 ADV1 däck
 • Ferrari F12 lateral ADV1
 • Ferrari F12 tillbaka ADV1
 • Ferrari F12 ADV1 däck
 • Ferrari F12 detalj ADV1

Men utan tvekan Ferrari F12 TDF är mer än en enkel version,med hänsyn tagen till antalet tekniska innovationer det medför.En av de mest intressanta system som öppnar radikala versionF12 är systemet virtuella korthjulbas (Virtual Att minska avståndet mellanaxlarna), något helt nytt så att en bakaxelaktiv tillåter bakhjulen roterar runt en axelVertical. Detta anpassar styrvinkeln och styr hårdhetoch fordonshastigheten. Syftet är att förbättra agilitymontering och stabilitet vid hög hastighet.

Detta är V12-motor Ferrari F12 TDF

Den främsta rival Ferrari F12 TDF: Lamborghini Aventador SV

Och det är att agility är en av de faktorer som harförsökt förbättra Ferrari F12 i TDF, ett beteende som villnärmar konkurrens modeller som Ferrari 599XX. Vikt och aerodynamik ärockså viktiga element för att uppnå detta och här möterlångt: Ferrari F12 TDF Bantning 110 kg, tack vareomfattande användning av kolfiber i både utsidan ochinteriör. Aerodynamik har förbättrats avsevärt förbättrafördubbling av dragkoefficienten och downforce vid 200 km / t,generering av en 230 kg downforce till dettahastighet.

Den Aerobridge på framsidan av bilen har gjortsför att optimera luftflödet, medan de tre parenbakre gälar, kommer du att utvecklas av institutionenFerrari konkurrens svarar för 30% ökning avdownforce. Alla dessa aerodynamiska förbättringar leder tillFerrari F12 TDF till en ny nivå, ytterligare distansera denFerrari F12 Berlin både dynamiskt och estetiskt.

Mekaniskt håller Ferrari F12 TDF en V12-motor6262 cc och öka sin makt från den ursprungliga 740 hkupp till 780 hk vid 8500 varv per minut, tillhandahålla effektutsignalen från 125 hk / liter. Vridmoment ökar tills också 705 Nm6750 rpm, med 80%, tillgänglig från 2500 varv per minut. ärDe har utvecklat många ändringar till denna mekanism, inklusiveinloppsrören variabel geometri som används iformelnFerrari F12 1. TDF har en ny variant på denDCT F1 överföring, med kugghjulen 6% kortare och med enuppväxlingshastigheten 30% snabbare och 40% ireduktioner.

Test Ferrari LaFerrari (7)

 • Ferrari LaFerrari

  963 hk dominerar Ferrari LaFerrari regn, kräver en hel del koncentration

 • Ferrari LaFerrari tillbaka

  Detta är den del som kommer att se de andra förare. Diffusor med integrerade flikar imponerar

 • Ferrari LaFerrari sida

  och skrämmande proportioner: mer än två meter bred och mer än en liten hög. En skarp figur

 • Ferrari Ferrari LaFerrari inne

  En minimalistisk inredning där allt riktar sig till förarplatsen

 • Ferrari LaFerrari box kontroller

  De cuentavueltas du har kvar upp till näsan. Allt är digital och erbjuder massor av fordonsinformation

 • Ferrari LaFerrari tillverkar

  Drömmen fabriken. Ferrari LaFerrari föds här, allt gjort med största delikatess

 • Ferrari LaFerrari chassi

  Om avdrogs till Ferrari LaFerrari ett element är huvudpersonen kolfiber

I slutändan är det Ferrari F12 TDF mycket mer än en nyversion. Innehåller många tekniska innovationer och estetiskasyftar till att ytterligare förbättra dynamiken och körglädje,gör F12 TDF i en av bilarna mest effektiva avplanet. Fördelarna är av infarkt och når 100 km / tfrån stillastående i 2,9 sekunder och säkrade exklusivitet:de bara kommer att tillverkas 799 kopior för kundervarumärke, med ett pris som även om det är fortfarande ett mysterium, övervinnaförmodligen en halv miljon euro. 


Понравилась статья? Поделись с друзьями: