Allt du behöver veta om Green Card

Allt du behöver veta om Green Card

Vardagligt det är känt som &# 039; Green Card&# 039; men dess fullständiga namn är Internationella stadga om motorfordonsförsäkring. Det är det dokument som gör att du kan bevisa att bilen är försäkrad i Spanien när de reser utomlands. Nu har du det betyder inte att bilen är försäkrad i händelse av olycka i ett annat land. Läs att du har allt du behöver veta om denna roll.

Du vet vad som är grönt kort, vad som används och därDu kan få det? I denna artikel kommer vi att berätta allt.

Green Card är namnet som, i dagligt tal, ärvet International stadga om fordonets försäkringEngine. Så att vi förstår: rollen som, omreser med din bil utomlands (särskilt en ickehör till EU), kan du bevisa att du omfattas avObligatorisk ansvarighet i Spanien.

Dess historia går tillbaka till 1952; idag i alla länderEuropa är i själva verket detta system.

Vilka länder kräver cirkulär Green Card?

Även om det inte bland de dokumentation som krävs i vissa länder det gröna kortet ärDen rekommenderar att du alltid bär med papperbil eftersom detta kommer att underlätta eventuell process.

Allt du behöver veta för att resa med bil genom Europa

det är erkänd i över 40 länder. Listan innehållerhela Europeiska unionen, men inget kravanvända när du reser inom EU: s gränser somvarje bil försäkring som utfärdats i en medlemsstatgaranterar minimal försäkringsskydd krävs enligt lagen annan medlemsstat. Det är inte heller nödvändigt för Island, Norge,Schweiz och Andorra.

Beroende på i vilket land du befinner dig kommer att vara mer eller mindrestrikt häri. den Carta Verde i Portugal detta ärextremt viktigt om du både för polisen och intedu tar immobilisera fordonet tills du betala böterna(Även om det inte, kom ihåg attböter utomlands också komma hem).

Även du behöver i Albanien, Bosnien och Hercegovina,Vitryssland, fd jugoslaviska republiken Makedonien Israel,Iran, Moldavien, Marocko, Serbien och Montenegro, Tunisien, Turkiet ochUkraina.

Papper för att köpa bil i Tyskland (4)

 • Papper för att köpa bil i Tyskland

  Abgasuntersuchung (intyg om att ha passerat en översyn av gaser): 30 euro.

 • Papper för att köpa bil i Tyskland

  certifikat~~POS=TRUNC översikt

 • Papper för att köpa bil i Tyskland

  Fahrzeugbrief (bil papers).

 • Papper för att köpa bil i Tyskland

  De temporära plattor kostar cirka 100 euro

Var kan man ansöka om ett grönt kort?

Enligt de uppgifter som lämnats av försäkringenfenixDirekt i Spanien, Försäkringsbolagen har inteskyldighet lätta laglig politik med stadganGreen. Men det finns enheter som ger några invändningaroch även de skickar den till sina försäkringstagare både nyahyra politik och förnyelse.

Om du har startat resan utan ditt grönt kort, kan du köpa detpå gränsen till destinationslandet.

Ett grönt kort är inte synonymt med täckning

En viktig klargörande: att inte vidta några Green CardDet innebär att du täckt för en olycka utomlands. denDokumentet säger att om du är på fel offer kommerlämpligt kompenseras baserat på bestämmelserna iAnsvar. Arrangemanget av bilen är något som berorden täckning du har smittats med ditt företag.

Omslagsfoto: Mapfre


Понравилась статья? Поделись с друзьями: