Seat Leon CNG och driver lejon rör sig med gas

Seat Leon CNG och driver lejon rör sig med gas

Seat León León GNC är den första rörliga med gas. Öppnar, tillsammans med Bioetanol Mii, drivas versioner Seat komprimerad naturgas. Tillkännager en officiell genomsnittlig förbrukning av 3,5 kg gas per 100 km och priset är 0,98 € / kg, men är det säkert? Är det lönsamt? Upptäcka alla dess hemligheter!

den Seat Leon GNC, den första kör Leóngas införlivad i den bakre delen av fordonet, tvåstridsvagnar och lagras där tills 15 kg av komprimerad naturgas220 bars tryck. De är gjorda av höghållfast ståloch 100% vattentät.

Dessutom har motståndet visat svårt att effekterna avPrecis som i ett konventionellt fordon. Om du är ovilligai denna typ av gasdrivna bilar, låt miglugna: komprimerad naturgas fordon kör dettalättare än luft, så att den kan lagras och orsakaförgiftningar.

Missa inte Test Seat Leon GNC

Och i händelse av brand? Dess tändtemperatur är dubbeltHög bensin, så risken för explosion innanlågan är betydligt lägre. 

Seat Leon TGI: Motor

Seat Leon TGI har samma 1,4-litersmotorTSI finns nu i version 125 hk. tillokomplicerad smälta naturgas som en källa förbränsle, har fått några stora förändringar:kolvar är belagda med en nickel-kromlegering, denventiler har anpassats för användning av CNG och turbo är nulättare.

Är det någon skillnad? Inte alls och häravsnitt Jag vill fokusera på beteendet hos denna version somspeciell. När gasflöden utan skillnader uppfattaspåtaglig i förhållande till den drivna exklusivt av bensinversion.Dess beteende är mjuk och 110hp röra sig med lätthet på1359 kg väger denna SeatLeon. Jag gillade också sin elasticitet och dettapunkt är mycket att skylla 200 Nm vridmoment tillgängligtpraktiskt taget alla system: när du kliver på pedalenhöger, bilen aldrig misslyckas dig. Bränsleomkopplings äromärkligt, men när det är möjligt, Seat LeónTGI skjuta med din 'favoritmat', naturgastablett.

Seat Leon TGI: bränsletank
En av de saker somJag gillade de flesta av Seat Leon TGI är att förbli intaktsamma tank med 50 liter bensin versionerKonventionell TSI. Resultatet? En spektakulär full autonomiav 1.360 kilometer. 420 få dem uteslutande genom gasennaturligt, men om den är klar blir bilen en gaskonventionell.

Gasineras: Den största nackdelen

Det är tydligt att naturgas ger många fördelarpå bensin, i synnerhet talar om respekt för miljönatmosfär: avger inget svavel och minskade 80% utsläppenkväveoxider (NOx). Om du också lägga till kostnaden per kilometerström, (mindre än 30% diesel och 50% billigare än denbensin) fördelarna är många. Men som allt i livet,är inte guld som glimmar. Det största problemet med denna teknikDet är en betydande brist på infrastruktur i form av stationergas service.

Under hela vårt territorium finns det bara 39aktiverade stationer för privat bruk och detta begränsar -ochmycket- regelbunden användning för individer. upprätta en sådanstation är inte billigt och kräver ett uppsving investering mycketviktigt för alla parter. stationer CNGDe bildas genom en tank med komprimerad naturgas 250barer och en kompressor som är ansvarig för 'pumpa' tillfordon. Tankning kort behövs baraauktorisation och på bara tre minuter, komplett 15 kggastank kapacitet. Så varför inte mersäsonger? Det är den fisk som äter svansen: tills detbilar, kommer det att finnas några bensinstationer och om det inte finns någon 'gasineras'dessa kommer inte att vara lönsamt.

Du kan se Seat Leon flyttar GNC:


Понравилась статья? Поделись с друзьями: