Hur konvertera bilen till LPG

Även här kan du se hur du konverterar din bil till LPG, är detta en operation som alltid ska utföras av en auktoriserad verkstad. Det kostar cirka 1800 euro och besparingarna kan nå 40%.

Konvertera bilen till LPG -Kondenserad gas inte olje-en ny sak på något sätt. Sedan slutet av 70-talet, en delföretag som sysslar med att anpassa fordon att använda dettabränsle, vilket genererar 10,2% mindre CO2 än bensin ochsom det är just en av de stora Anledningar till att köpa en bensin bil i stället för endiesel, åtminstone för mig. I vilket fall som helst, men här visar jagHur konvertera bilen till LPG, Detta är inte en Brico menen enkel men delikat operation som endast bör ske ien auktoriserad verkstad. 

Missa inte: "sjuskäl till att inte köpa en diesel"

Kanske många människor akta oss för detta bränsle eftersom underår, många taxichaufförer skröt om fördelarna med LPG-begränsad till enbart professionellt bruk användning innan någonkunder rädd eller åtminstone orolig att se betydandecylinder inrymt i bagageluckan. År 2003 verkade det som han hade kommittidpunkten för detta bränsle, när dess användning började tillåtai privata fordon. Men han lämnade även ses inya taxibilar beror främst på bensinstationer som hade knapptdär att tankaGLP. 

Fem furgos praxis som körs på LPG (5)

 • Dacia Dokker front

  Dacia Dokker är en av de billigaste skåpbilar på marknaden som kan använda gasol. Från 11.707 kan du få en.

 • DFSK V25 front

  Den DFSK V25 är en konstig van kinesiskt ursprung med en 1,3 liters motor och 83 hk som kan köras på gasol.

 • Fiat lateral Doblo

  Italienarna är ett av de företag som satsat på gasol. Den nya Fiat Doblò kommer att lämna för 24,994 euro.

 • Fiat Ducato Natural Power Back

  Också stora kommersiella fordon kan använda gasol. Bevis på detta är den nya Fiat Ducato 140 Natural Power.

 • Volkswagen Caddy bakre BiFuel

  Volkswagen Caddy Maxi BiFuel är ett nyttofordon med hjälp av gasol och du kan använda som en familjebil.

Under de senaste åren har flera operatörer har installeratsLPG automater. Ircongas är ett av de företag som tar tidkänslan dra av marknaden som vissa år har ökatupp till 500%. AUTOBILD.ESHan gick till en liten verkstad i de tre decennier som leder anpassarbilar, intill stationen Repsol i Méndez Álvaro (Madrid)att se hur man konverterar bilar LPG på bara några timmararbete, när det är din tur, eftersom det listaförväntat. 

1. Vad är LPG?

den GLP Den innehåller en blandning av kondenserade gaser (propan ochbutan) de som erhålls vid extraktion och destilleringofraktionerad råolja. På vintern minskar detandel av butan i denna blandning, eftersom den har större effektvärme propån, men det är dyrare och drastiskt reducerardess volym när termometern börjar sjunka till 100C. ENrumstemperatur och atmosfärstryck, förblir LPG igasformigt tillstånd, kan även om vätska passera relativtlätthet, eftersom trycket ökar snabbt,temperatur eller bådadera.

2. Konvertera din bil till LPG

den LPG ombyggnadssats har många komponenter, menViktigast av allt är LPG-omvandlaren. i omvandlas till LPG bilar, dettalämnar sin speciella tank i gasform och i det inre,värms upp av vatten som rinner genom pjäsen provinientekylkrets. Inom två membran gör detöka trycket. Detta leder till gasol att passera tillståndoch extrudera vätska genom ett kopparrör.

Den näst viktigaste komponenten är den korrekta LPG tank. Det finns upp till 40 olika gasoltankar,att anpassa sig till något utrymme reservhjulet. dettatanken är ett lock som tätar och kan inte varamanipuleras. Om en läcka, faller gasol. Tanken vanligtvishar en kapacitet på 66 liter, om det Ihåligt ochtillträde Det har flera ytterligare säkerhetsåtgärder sombackventil, en utloppsventil till motorn ellerÖverfyllnadsventil, som skulle öppna för att övervinna tryckethögsta tillåtna. När jag såg hur en vräkta och ger liteGLP befarar att pressas ut, men faller och löseromedelbart. 

från LPG tank, passerar den kondenserade gasen till motorngenom ett PVC-rör som kanaliseras genomunderrede och, naturligtvis, måste installeras bortkontakt med avgaskanalen. För att sätta LPG motor,kräver särskilda injektorer de måste installeras i enskära i insugningsröret. Den enda komponent som är tillvyn är mer eller mindre fyllmedlet, som är belägen intill tankenbensin. 

ny LPG enhets reglerar ren förbränning LPG.I själva verket kräver den sista fasen av omvandling kopiering mappnden elektroniska regler nya motorenhet (ECU). Omär helt helt ny bil laddas direkt från endatabas. Detta bränsle är så rent att motorerGLP används har en lång livslängd som checkas inVägmätare en taxi som gick genom stationen Repsolmedan den gör denna behändiga och som ni kan se nedan, en SeatToledo, pensionär och stolt över det nästan 400.000 km som harRes med din bensintank inrymt i bålen, och attdu har kvar. 

3. Ta två tankar i bilen

en gång förvandlade bilen till LPG, Detta behåller sinbränsletanken, har man också en annan LPGinrymt i reservhjulet -Alltid att detta gap ärtillräckligt så att den kan användas likgiltigt bådebränslen. I själva verket, startar motorn alltid och går ommeter med bensin tills vattnet värms kretskylning. 

Förändras från ett bränsle till ett annat sker utan avbrott ellerförare intervention. En liten omkopplare tjänar till attLPG växla manuellt till bensin och vice versa, samtvisa hur mycket gas som finns kvar. den Gasoltank är järn aven centimeter tjock och har flera säkerhetsventiler.Donut-formad, som har en läcka, LPG falla genomihåliga är tyngre än luft. Som en extra åtgärddeposition kan endast fyllas till 80% av sinkapacitet. Så aldrig närmar sig sitt maximala tryck. 

Runt kdet omvandling till LPG som är installerad ibara motorn ett litet filter kräver underhåll varje 30.000 km, ochbara kostar 30 euro. Och även om resten av revideringardu bli av med bilen, är det fortfarande en slutlig granskningnytta: extra autonomi erbjuds att genomföra två tankar (över1400 km i en Toyota Prius konverteras). 

Fem bilar som körs på LPG (10)

 • Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB GLP front

  Alfa Romeo Giulietta och inte vill förlora en lösning av GLP. Oavsett rabatter är prissatt till 25.990 €

 • Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB bakre GLP

  Alfa Romeo Giulietta 1,4 TB LPG fortsätter att hålla idrotts anda det italienska företaget.

 • Dacia Logan 1,2 LPG front

  Dacia Logan 1.2 är den billigaste på marknaden som kan röra sig med GLP bil. Det är prissatt på 11.300 euro.

 • Dacia Logan 1.2 Bakre GLP

  Dacia Logan 1,2 LPG fortsätter att erbjuda sina användare en lastkapacitet på 510 liter.

 • Fiat Panda bak GLP 1,2

  Fiat Panda har en version som flyttar LPG är idealisk för att komma runt staden. Det är fortfarande så praktiskt.

 • Fiat Panda lateral GLP 1,2

  Fiat Panda 1,2 GLP Euro 6 emission och avger bara 107 gram per kilometer.

 • Lancia Delta 1,4 Turbo-Jet LPG front

  Lancia Delta Turbo-Jet 1,4 använder samma motor som Alfa Romeo och därför kan använda gasol.

 • Lancia Delta 1,4 Turbo-Jet LPG inne

  Den tredje generationen Lancia Delta lanserades 2009 och känd för sin plats i baksätet.

 • Opel Adam 1,4 GLP front

  Opel pekar också på detta bränsle med LPG Adam 1,4. Priset är 16,110 euro utan att ta hänsyn till rabatter.

 • Adam Opel bak GLP 1,4

  Bränsletanken kapacitet på Adam Opel LPG är 20 kilo. Har bensin? 35 liter.

4. amortera placering av LPG

Vissa regioner har kommit att erbjuda upp till 2000Grant euroatt anpassa turismen till gasol och medellång sikt,planer för städer som Madrid att en eventuell begränsningTillgång till de smutsigaste bilar, som inte kommer att påverka poweredav detta bränsle. Såsom LPG gasblandning merenklare än bensin, de producerar mycket mindre CO2, NOx och andraförorenande partiklar, så småningom, är de också skadligaför en väl fungerande motor och andra komponenter. utanEmellertid, med spridningen av stationer, som ärleder fler förare att överväga att konvertera bilen-Endast kan göras med de bensin är ekonomin. 

LPG har mindre värmevärde än bensin; såMotorn förbrukar mellan 10 och 15%. Ja, det kostar liternästan hälften, så att de verkliga besparingarna är cirka40%. den kostnaden för LPG konvertering Det varierar beroende påantal cylindrar, mellan 2.200 och 2,550 euro, ett pris till vilketMoms är inkluderad, arbete och den godkända kit. en kostnadsom det redan har betalat 30.000 km. 

Installationstiden är mycket varierande: om det är enToyota Prius, eller någon av de vanliga modellernataxis- flottor Arbetet sker från en dag till en annan, på barafyra timmarna. Om det är en mer exotiska modell, driftdet kan ta något annat.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: