Köpa en bil i Tyskland: allt du behöver veta

Köpa en bil i Tyskland: allt du behöver veta

Det är den största bilmarknaden i Europa, eftersom det är nästan obegränsad tillgång. Har du någonsin du trodde att köpa en begagnad bil i Tyskland? Vi har rest dit för att tala om för dig att du ska göra om du vill köpa en bil mecka används.

Som med bilauktioner, köpa bil i Tyskland Det är en av dessa frågor kommer ofta i samtal nästan alltid att någon känner någon som har gått mycket bra. Men när man menar allvar göras med en begagnad bil i Tyskland, så många tvivel om att så småningom dra tillbaka mer än en uppstå. Oroa dig inte, vi har Allt du behöver veta:

Varför Tyskland är den idealiska platsen för att köpa en begagnad bil marknaden?

Det finns flera skäl till varför köper bilar i Tyskland Intressant nog är den mest uppenbara volym: 65% av storleken i Spanien har nästan dubbelt befolkningen (80 miljoner), med liten arbetslöshet och mycket högre totala lön här.

Dessutom, de stora lyxmärken som Mercedes, Audi och BMW, har sitt huvudkontor där. Således, i de södra staterna, särskilt Bayern, där BMW har sitt huvudkontor högre koncentrationer per bil detta märke än någon annanstans på jorden. Tillverkaren erbjuder anställda rabatt på 30%, och som ITV börjar röra sig efter tre år, det handlar om hur ofta de bayrare förnya sin bil. 

Hur man köper en bil i Tyskland, steg för steg

Om din budget är inte mycket skrymmande, är det mest ekonomiska att du som reser till Tyskland och jag ska föra bilkörning.

AUTOBILD.ES vi har gjort i processen för att berätta dig steg för steg, som ni kan se nedan. "Vi för det med en budget på 20.000 euro.

 1. Sökning på Internet.
 2. Res till Tyskland.
 3. Lokalisera fordonet.
 4. Köp och försäljning av fordonet.
 5. Dokumentation som krävs.
 6. Registrera bilen i Spanien.

 

1. Sök på Internet

 • Att köpa en begagnad bil i Tyskland är helt nödvändigt kriterier relaterade sökning på Internet, och bland dem är pengar.
 • Det är också viktigt att du är tydliga om vilken typ av fordon du behöver.
 • Bland de olika referensanläggningar, måste du logga in punkt Gebrauchtwagenbörse (Marknad används) och, när det, du skriver i sökandet alla de kriterier som gäller för dig, märke, modell, motortyp (diesel eller bensin), pris (mellan maximum och minimum) och maximal körsträcka.
 • inte glömma också ange "land'(Där du letar) och plz o 'Postleitzahl'(Postnummer), som begränsar en del resultat, men du bör: inte vill vara ute efter en bil i Hamburg och sluta med att gå ner till München eftersom det är där du hittade det.
 • Du kan se alla postnummer i Tyskland. Om du den här informationen inte tyckas tillräckligt, här kan du kontrollera hur man hittar en bil i Tyskland på nätet.

 

2. Att resa till Tyskland

den biltur för att köpa i Tyskland Det har sina för- och nackdelar.

Först, du vet att ett sätt flygbiljetter för att gå dyrare. Om du vill undvika du kör tillbaka misshandeln av München och Madrid bland 2100 km-där finns transportföretag du sätta den i en lastbil för omkring 500 euro. Om du väljer det senare alternativet, är det rekommenderat att du hyr en bra försäkring (cirka 100 euro), annars kan du ta en avsmak när vid fem eller sex veckor, vad det tar att traerlo- når dina händer.

Tack vare lågprisbolag, alternativ för som flyger till Tyskland för att köpa ett fordon De är nästan obegränsade, men i många fall genomgår mellanlandning i Palma de Mallorca (vi gjorde rätt i att minska kostnaderna).

Innan du lämnar, rekommenderar jag att du planerar en liten väg tillbaka, om du kommer att göra i ditt varumärke nya tyska bil. Kommer till hands att läsa någon av apparna för resor vi rekommenderar i den här artikeln.

3. Leta reda på fordonet

Väl där, söker efter bilar i Tyskland börjar. Du kan flytta sömlöst i kollektivtrafiken.

Bil butiker, som i Spanien, är i utkanten av städerna och utan ett fordon för att flytta, det är redan ett stort hinder. Dessutom de officiella centra -visitamos stor en BMW med upp till 1.200 enheter lager- och stora multi-varumärke återförsäljare, fick vi veta Det kan ta flera dagar att leverera fordon. Om du vill göra för sightseeing, bra, men om inte ...

Så om du har bråttom, undvika återförsäljarna. I själva verket är mitt råd att du har hittat den enhet som intresserar dig, och bara i fall en plan B och en plan C i samma område, särskilt om du har hittat flera fynd som erbjuds av privatpersoner.

Om du tillgripa köpa och sälja, måste de ge dig en mekanisk ett års garanti och du har en annan fördel: genom lag måste informera dig om bilen inte har lidit eller olycksfall. I själva verket, på affischer att fordon titt på denna information vanligtvis visas Campas'unfallfrei( 'Unfallfrei' betyder fri olycka 'och, om de utför en'nicht'Fram, det motsatta).

Till slut fann vi en bil: en BMW 320d Touring fyra år gammal och 73.811 km som kostar 16.500 euro, icke-förhandlingsbara. Denna modell används är bland de mest eftertraktade i Europa.

 

4. Att köpa och sälja fordon

Före avresan måste du meddela banken om vad som är det bästa sättet att betala när man köper en bil i Tyskland.

Du kan alltid ta med kontanter, eftersom 500 noter nästan alla belopp buktar mycket liten, men om du har betänkligheter, de säkraste betalningsmedel är en Swift överföring, men du bör informeras om din bank är ansluten till detta system och alla processen tar mellan 24 och 72 timmar.

Det rekommenderas att du tar ID-kort istället för pass, eftersom det i detta dokument innehåller någon adress. En annan sak du bör veta är att alla kontrakt köpa och sälja en bil i Tyskland Det återspeglade moms, så att du inte kommer att få betala i Spanien.

Också enligt lag, när en leverans köpa och sälja ett fordon måste passera innan en kortfattad teknisk inspektion av en självständig enhet. Efter mekaniken hade satt BMW, sade de en expert från ett företag ITV hända att göra allmän inspektion av tolv viktiga punkter och andra avgaser, som i detta fall sker på generalagenten själv.

Om du köpa en bil i Tyskland, du kommer att ansvara för att genomföra denna operation i ett auktoriserat center (Dekra, ADAC, TÜV, etc.) för omkring 100 euro, med nackdelen att i dessa centra inga tolkar att översätta från tyska till engelska eller spanska.

andra förfaranden inköp av en bil i Tyskland De är gjorda i trafikkontoret (Verkehrsamt) Av operationsstället.

Se var du är och ditt schema eftersom det kan finnas stora skillnader: i München, till exempel bara öppnas mellan 9,00 h och 12.00 h. Lyckligtvis hade vi lokaliserat BMW i en stad som heter Starnberg och 'Verkehrsamt' -Det är allt descentralizado- hade en magnifik öppen från 07:00 till 19 pm.

I vilket fall som helst, samtidigt köpa och sälja eller enskilda väntar på bekräftelse från din bank att överföringen har gjorts, är det normalt att du har tillgängliga minst 24 timmar för management. Nedan kan du granska all dokumentation som du behöver fylla

 

5. Dokumentation krävs

I försäljning, Agency kostnader kommer även inkluderande i pris fordon.

Om du köper en individ, kan du köpa tjänster från en byrå eller göra allt pappersarbete själv. I galleriet du de roller de har att bära till kontoret registrerings (Zulassungsstelle), Förutom passet:

 • Intyg om att ha passerat översyn: 100 euro
 • Abgasuntersuchung (Certificate of ha passerat revidering av gaser): 30 euro.
 • Fahrzeugbrief (Bil papper).
 • Internationell försäkringsbevis.
 • Versicherungsbestätitung (Temporary försäkringsbevis): 100 euro.
 • Anmälan görs på 5 minuter. Butiker är nära till offentliga lokaler. Att lämna Tyskland med bilen, måste du ta lite temporära plattor, som kostar cirka 100 euro, inklusive förfaranden. Löptiden för densamma (i samband med begreppet försäkring) kommer på sidorna.
 • Kontrakt och tekniska data: Om du går till en tysk köp, är chansen att du får en Certifikat Europeiskt format. i detta dokument komma specificerade allt tekniska egenskaper fordon. I fall du inte erbjuda det, frågar jag honom, för annars måste du göra en i Spanien. du har två alternativHan som gjorde ITV stationen, som kostar ca 90 euro, eller en tjänsteman utfärdade av tillverkaren kan gå ännu dyrare. Dessutom kommer du att sakta ner ganska allt pappersarbete.


 

6. registrera bilen i Spanien

Efter en dag och topp körning, vi kom i Madrid under helgen. till ge tidningarna till en tysk bil i Spanien det inte fanns någon otillbörlig brådska, eftersom vårt förfogande för att få cirkulera en registreringsskylt och försäkring provisorisk paneuropeiska, som var giltigt i en månad.

En gång i Spanien, för att registrera en utländsk bil måste passera ITV med följande dokument:

 • ITV-kort (med kopior)
 • Den ursprungliga fakturan för bilen och en översättning till spanska (i trafiken inte specifikt, men det har rekommenderats av en domstol tolk).
 • Bevis på att ha betalat skatten på motorfordon (mängden bestäms av varje kommun) • Reglering av skatt på vissa transportmedel (görs via internet).
 • Registreringsansökan form som erhållits i trafik kan download'm här-. Ett annat alternativ är att göra det genom en byrå där till cirka 300 euro, du spara denna byråkrati.

 

Hur mycket det kostar att köpa en bil i Tyskland (t.ex. köp av en BMW 320d Touring)

Flight 2 personer ett sätt:€ 498,00
Hotel dubbelrum 2 nätter:€ 228,00
restaurering:112.08 €
Övriga kostnader:€ 5,90
Kollektivtrafik:€ 33,10
taxi:€ 82,20
bränsle:174.46 €
vägtullar:€ 103,70
ITV i Spanien:€ 169,87
Inskrivning i Spanien:838.95 €
Spanska registreringsskyltar:23,00 €
Fordons pris:16.500,00 €
Totalt: 18,769.26 €

Vad skulle ha kostat i Spanien

GANVAM pris (exklusive moms):19,720.00 €
Priset på utrustning 
Parkering Assistant:€ 650,00
Telefon Adapter:1.600,00 €
multifunktionsratt:€ 300,00
mittarmstöd:€ 200,00
Totalt: 22,470.00 €
Vi har sparat: 3700.74 €