Test af den nye Ford Mustang 2015

Test af den nye Ford Mustang 2015

Allerede det var tid! Vi har endelig været i stand til at sætte sig bag rattet i 2015 Ford Mustang, både i sin cabriolet version og den Fastback og følelsen var virkelig god. Den nye Ford amerikanske bæst kommer med mange argumenter for at lykkes på denne side af Atlanten.

Det er tid til prøv Ford Mustang 2015. såblot trykke på et par knapper på rattet, pedalbremse og straks synke gaspedalen:så showet begynder. V8 brunst vrede, tandkødbageste 275 roterer mens de forreste bremser rabiatsynke deres kløer. Du har lige talt til tre, og pludseligomverdenen forsvinder fra spejlet bag det tykke lagsort røg. Funktionen kaldes 'Line Lock', og med det Mustang2015 genskaber en væddeløbshest kamppladsrasende før du begynder at galoppere. Her er alle2015 Ford Mustang detaljer.

Denne funktion ikke kun har til formål at fremprovokere englade smil på læben, men markerer holdningen hos en bilgrab ledelse af den legendariske Pony Car, en bil, der tager styling hendelegenden fra 50'erne Den milepæl er opfyldt nu er, at,første gang i sin lange historie, det begynder at sælgeofficielt i Europa. Og dens skabere kan ikke vente med at kontrollereaccept af sin nye model i publikum af voreskontinent. Så de har lagt alt kødet på grillen tilPassion ikke vakle. 

Detroit ingeniører, ikke overraskende, været fem årtestándolo bjerg på vores veje og vores motorveje,og den legendariske Nordschleife kredsløb i Tyskland. Og er, at enmanglerne i den nye Ford Classic (Mustang og en af ​​deaspekter, der gav charme) var hans skandaløse støj ogvilde opførsel, som gjorde sin chauffør føler somJeg rider en rodeo hest. 

Mustang side

Men det har været en lang tid siden lanceringen af ​​den første Mustang i 50'erne.Bagakslen viger for en uafhængig suspensionDet gør det et hestevæddeløb. Til dette tilføjer en adresseelektrisk strøm med tre niveauer af support og firedrivende programmer passer perfekt hversituation og dirigent. 

den nye Ford Mustang Det kan være den perfekte følgesvendtur til at udforske Route 66, eller sport har brug for at pløjeMulholland Drive den snoede vej. Den præcise ændring,fast suspension, direkte og kommunikativ retning. EndeligMustang gør hvad chaufføren spørger. 

Men amerikanerne har ikke kun lægge alle æg irotisserie med hensyn til chassiset. Indersiden viser et niveaudetaljeringsgrad hidtil ukendt i modellen. Du skal blot passereset af sine ædle materialer, speedometer, styringer tilKørsel programmer eller Mustang plade over toppen af ​​dethandske at forestille sig den indsats, de har lagt designerei overfladebelægning af den sidste generation.

I denne video kan du se Ford Mustang coupe, der debuterede 2015i Barcelona:

En revolutionær interiør, mens udenfor de har opnåetopretholde den klassiske stil af Mustang og opdatere den. fastholder sinlænge som en haj næse, den bageste er bred og imponerendesom Marylin Monroe sidestykke røv. Og dog, detMustang ser moderne, når solen er afspejlet i Californiensin lange hætte, tonede ruder side, danner enUimodståelig enhed og lysere dage med deres forlygterLED. 

Men tiderne skifter gange, og hjertet afdenne vilde hest er, for første gang, en civiliseret fireEcoBoost cylindre. Den 2,3-liters motor giver 314 hk og434 Nm og sender det til en tophastighed på 235 km / t. Det hjælper ikkekunstig behandling af lyd, der minder snarere atrasp af en astmatiker.

Men ikke at bekymre sig: dem, der ønsker at generobre åndÆgte legendariske Mustang for omkring 5.000 euro mere kanadgang til en rent amerikansk motorisering. Alle ottecylinder V med fem liter. Deres lyd er ikke forskrive hjem om, men i det mindste det giver hvad der forventes af en'Pony bil'. Ingen af ​​raffinement som respons enBMW M3 ellerMercedesC63, men den voldelige tryk på en V8 og 418 hk og 524 Nmmoment, fremdriver dig mod horisonten ved hvert slag afgas. Resultat: acceleration fra 0 til 100 km / t på 4,3 sekunder ogtophastighed begrænset til 250 km / t, selv om det kunne være retmere. 

Mustang tilbage

Will forbrug? Det er noget, jeg tror ikke, ingeniørerde ønskede at bringe den amerikanske ånd på sit bilpragt. Må ikke tælle kilometer i liter, men dækslidt. 

Ford Mustang 2015 ikke kun ser bedre end nogensindeDet har det højeste niveau af finish i sin historie. nu,Endelig er det kører som en sports virkelig, og har et punkt til sitVenligst: Opfyldelse af de dyreste europæiske sport, og selvom ikke tilEuropa så billigt som i USA, hvor man kan købefra 20.000 euro til at ændre. I vores kontinent vil være ottemarked mere tilgængeligt cylindre.

Og efter brænding adrenalin med Fastback udgave spillerslappe af med Ford Mustang Convertible bærer enblød top, der giver en smag af evigt. hansdrev er halvautomatisk, det vil sige, først er du nødt tiludløse låsen manuelt og derefter køre enKnappen trækker helt og efterlader dig åben pit i mindre20 sekunder. 

Mustang Convertible: kalechen nogensinde

Det er elmomento at nyde dettepony bil'Med alleaktiverede sanser og nyde. Ingeniører Ford ingenDe har tænkt udstyre sin cabriolet udgave i mange elementerat dreje den kolde og forhindre vind kommer ind ikabinen. Ingen varme luftstrømme i nakken ellerdeflektorer bedre isolere det indre. Hvis du går hurtigt, ogDu ønsker at tale med din partner, er du nødt til at hæve stemmen,men der er noget dybt i alt, hvad der tiltrækker mig og transporterer migfortiden, hvor der ikke var nogen avancerede løsninger dernu.

Hvad jeg ikke kan lide så meget er inertien genereres af dettecabriolet krop. ekstra kilo mærkbar, og det gør du trækkesjovt, når du ønsker at piske tempoet på vejkurver. Og at som nævnt ovenfor, styretøjet er hurtigog mere informativ end du ville forvente i en bil, selv omSpecifikationer for Europa, ikke længere en amerikanskren stamme. Problemet er, at i slutningen, når du divertiendo tilrat, bremser er dem, der beslutter at skære din nydelse, fordibare udmattet til at holde vægten af ​​dette Mustangcabriolet.

Så i sidste ende, hvad du har at gøre, er at reducere tempoet ogellers nyde, føler mere vind og mindreheste, som i øvrigt er ganske tørstig ...  

2015 Ford Mustang test 2.3 Ecoboost

Jeg starter med nøglerne i lommen og en knap pårød i den nedre del af instrumentpanelet. Hvad svare mig? jeg villeJeg ønskede at fortælle dig "en kraftfuld og enorme 7,0-liters V8Han har gjort selve væggene smuldre Hell"menvirkeligheden er, at under den imponerende hvide hætte, er begyndtdrejning af en cuatro cylinder turbo 2264 cc hvis lyd eralt andet end stimulerende. 

Det er den Tilkørsel til den nye Mustang sortiment ogefternavn Ecoboost. Ifølge embedsmænd for Ford sertilbyde det bedst mulige kompromis mellem ydelse og forbrug.Kætteri? En priori ikke overbevise mig også, men hvis der erog noget bliver nødt til at give det en chance. dogFord de ikke ønsker at forældreløse hans store ikon somøverste ende kan fortsætte med at vælge en V8, hvor mindstsag, de er netop de liter forbruges.

Jeg følger. Sluttede denne blok af 317 CV, Jeg finder enmanuelle seks relationer. KLIK! Sæt den førsteså glat som en målrettet bevægelse. Jeg skule ...Har de været min fantasi? Håndtaget har et par tureKort og fornemmelsen nøjagtighed er absolut. at jaJeg havde ikke forventet det! Bravo til dette Ford Mustang 2.3Ecoboost! Jeg forlader garagen uden at ridse en enkelt kolonne (dennæse ser enormt) og begynde min byrundtur. nåri 70 Mustang han bevægede sig gennem gaderne iDetroit, Escandalera skal revner, men nu lydenstammer fra undslippe ikke kalde nogen opmærksomhed. Selvfølgelig, nårJeg stopper ved trafiklys, 4,78 meter lang afdette organ Fastback Jeg ved at være centrum for opmærksomheduden nogen indsats. Udenfor har Ford raffinerede meget forlygter ogkofangere af deres nye Mustang, men har formået at forladeaftryk bør aldrig miste denne model, med en linjesupermusculosa og et design, der efterlader alt kendtEuropa. 

Tid til at spille? Der er gjort meget for opførslen af ​​dettekunst og ikke så underligt. 

Jeg tjekke min favorit adressering testområdet. på sporethurtigt suspensionen temmelig slags vist min ryg. Det erfast nok, men ikke bliver ubehageligt i denne typeasfalt. Som om dette ikke var nok, med hastigheder holdes imotorveje, Heller ikke forbruget stiger(Så længe du er forsigtig med din højre fod) takket være ensjette longish, med hvilken motoren roterer megetafslappet.

Men rører oplive tempoet når jeg går til en vejfyldt med kurver. Vælg tilstanden kørsel Track der erder giver den mindst indgribende elektronisk (der er andreTre: Normal, Sport og Wet) Og gulvet grundigt. ¿Sensations?Godt, meget godt. Motoren skubber vil og selvom ingenHan har en enorm spark, hans mere end 430 Nm og 317 hkDe angribe bagakslen skal accelereres med lethedbedøvende. 

Jeg er nødt til at tale om retning. trods forskellige måderhårdhed, ikke bare at tilbyde en meget reel fornemmelse af, hvadDet sker under forhjulene og mangler præcision ensport virkelig. Det er bekymrende, men det er noget,når du er klar, når du går op.

Som for bremser, de mødes ikke mere (hvis du kræver dem megeti en strækning som dette, bejdsemiddel ende med at tabe vedtræthed) Og det bedste, uden tvivl, er et tryk på en kasse medændringer er virkelig fantastisk. 

Konklusioner? Se, det Ford Mustang 2.3 Ecoboost Det er ikkeen ren sport, men til sidst han tilbyder adfærdDynamiske virkelig sjovt invitationer på vejkurver. Hjul mere forbundet til vejen, reagerer godt tilændringer i support og motor skubber afgørende siden 2200vender. Med andre ord, han aldrig før haft en Mustangfræk så godt eller han var kommet så tæt på smagEuropæisk.

Jeg har brug for at fortælle prisen, hvilket er næsten det bedste af dettebil, da du har et amerikansk ikon med 314 hk fra 37.000euro med manuel gearkasse:

Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost 6-trins manuel Change.37.000 euro

Ford Mustang Fastback 5.0 Ti-VCT V8 Transmission Manuel 6-trins.44.000 euro


Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost 6-trins manuel Change.41.000 euro

Ford Mustang Convertible 5.0 Ti-VCT V8 Transmission Manuel 6-trins.48.000 euro


Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost 6-trins automatgear.40.000 euro

Ford Mustang Fastback 5.0 Ti-VCT V8 6-trins automatgear.47.000 euro


Ford Mustang Convertible 2.3 EcoBoost Automatisk Gearkasse 6vel. 44.000 euro

Ford Mustang Convertible 5.0 Ti-VCT V8 Automatic Gearkasse 6vel. 51.000 euro

Du er på udkig efter en anden opfattelse? Kig TestFord Mustang CS700 710 hk fra vores venner på toppenGear.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: