Ateca Seat test EcoTSI 150HK 1.4 Style Plus

Nu, hvor folk synes at løbe fra diesel, hvor omkring en Ateca Seat 1.4 TSI 150 hk?

Med så mange restriktioner om rejse og miljømærker, det ser ud til at vælge en benzin model er mest hensigtsmæssig. Så vi sætter Ateca Seat test TSI 150 hk 1.4. Men først, lad mig give dig nogle generelle hints om den spanske SUV:

den spanske ordsprog, at "gode er værd at vente på," siger han. Det faktum, at i Ateca måtte vi vente alt for, men efter min ydmyge mening, ventetiden var det værd.

Jeg har foran mig den første SUV underskrive Martorell. Den første ting er at tænke over er, hvor godt designet, det er. Har nogle attraktive linjer kærlighed. Optiske grupper hjælper at forførelse er mere intens. Bravo!

I en anden sag, for hvis dens ydre er alle nye, på trods af at opretholde slagtilfælde Lion, indersiden er en anden historie. Seat har brugt sin kompakte, det er, at instrumentpanelet og midterkonsollen er modelleret. Forskellen er, at bunden af ​​sidstnævnte er der et stort hul dias, hvor smartphone kan oplade uden ledninger. 

 

Seat Test Ateca

Det er tid til at give liv til Ateca Seat 1.4 TSI 150 hk den prøve. Forårsager motoren i den spanske todocamino i live, er en knap, der gennem sine lysglimt simulerer et hjerteslag, en tendens, der er cool, vil jeg ikke lyve, og starte uden jeg husker Jaguar XE.

Jeg er ramt af hvordan rolige og velisoleret er dens motor. I kabinen det går ubemærket hen over ved lave omdrejninger og ikke meget fart. Levering fuld kraft fra 3000 rpm og sin maksimale effekt kommer, når nålen rører 5.000, selvom fra 1.500 til rådighed under min fod fik sit maksimale drejningsmoment er 250 Nm det. At rush af styrke kan ses i den første hastighed og begyndende ved 4.000 omdr./min, når undertiden må træde i at kontrollere stabiliteten tab af trækkraft. Ikke kun det sker ad bakke, også flad. 

under prøve den Ateca Seat, det gennemsnitlige brændstofforbrug jeg opnåede var 6,3 l / 100 km, ikke langt til 5,4 officielle og ganske god figur til at være en benzinmotor 150 hk og en SUV, med trække det indebærer. Start-Stop og frakobling af cylindre, der udføres, når du stopper gashåndtaget, har været med til at sænke den.

 

konklusion

bedst

rolige og velisoleret motor. Skubbe fra lave omdrejninger. Reduceret forbrug for benzin.

værste

Interiør med flere knapper, end det tager nu. Anden række tæt på tre passagerer.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: