Test 100.000 km: Dacia Duster 1.5 dCi 110 4×4 Laureate

Den Dacia Duster er den største sælger hidtil i år SUV. Men hvordan det vil opføre sig i testen på 100.000 km? For at gætte, vi bad om en Dacia Duster 4x4 turbodiesel, og vi har haft denne langsigtede test. Hvad der være sket i deres første 2500 mil?

til test af 100.000 km Dacia Duster(Kendt i nogle Renault DusterSydamerikanske markeder) vi har valgt den dyreste variant,kraftfulde diesel Laureate (A Dacia slutlædersæder!) og listen over indstillinger 'røv'. Og alligevel er viVi er faldet til under 20.000 euro. voresDacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 har ESP (270 euro ekstra-hvordankan være -?), krom Bodystyling (582 euro -Inkluderer hjulLegering 16 tommer) og midterarmlæn (100 euro).

den todocamino vinder skandaløst æstetisk, menDet er fortsat moderat 19,752 euro. Ikke overraskende er detFik Renault datterselskab model og at kunderne må vente næsten seksmåneder at modtage den. Og kører? Den første 25.000100.000 test kilometer km Dacia Duster eropmuntrende, men vi må spørge, om beboernede udholde.

inde i Dacia Duster ikke lugter meget godnår solen giver fuld: en stank, der minder om banen, denkun flagskibet i den rumænske firma minder om EuropaØst. En af de mest almindelige kritik i løbet af denne prøvelangvarig Det er, at relationer forandring erfor kort. "Den første gear er for kort til athverdagen, "sagde han vores kollega Luis Guisado.

gear Også gear bør være meredefineret til at formidle større følelse af soliditet. dogdet første gear er så kort det er noget overlagt. denprincip erstatter gearkassen, som i Volkswagen Iltis eller T3 syncro. På grund af denudvikling så kort af alle gear, 125 km / t motorenDacia Duster turn og intet mindre end 3.000 omgange. denhøje omdrejninger har forårsaget forbrug igennemRedaktion der har gennemført er placeret i 8,0 liter100 km. En særlig bruger bør være mellem 6,5 og 7liter.

Et andet punkt i vores kollega Emilio Salmoral: denadresse overfølsom den er vist i kurverneudtalt. I feltet, den Duster formår at overraske: 205 mmafstand til jorden og 30 grader af angreb vil appellere tilmange landmænd og jægere, selv når chassiset kommer fraen lille bil (Renault Clio).

Men vi fortsætter med vores test på 100.000 km DaciaDuster (Dacia Duster video)fordi kommercielle spil af den rumænske mærke erklar: mere rummelige end en Jimny eller Terios, vejmere komfortabel end en Lada Niva og mereudnyttes felt. den første gennemgang af 15.000 kmDet koster kun 134 euro. Desværre, et kig på den lave(Efter at have kørt om vinteren vej Streger afsalt) er skuffende: korrosion overalt. detteogså vi har set i dyrere biler. Men det er stadigtidligt at sige, om det vil være en ren æstetisk eller gule plet føre tilnoget mere alvorligt.

Under alle omstændigheder: Dette er den første Dacia ikke købekun prisen, men også fordi lignende, og er grundlaget for denmærke. Du kan ikke tilbyde mere SUV til denne pris. Vi erønsker du se, hvordan det vil reagere på de resterende 75.000 kilometerDenne test på 100.000 Km.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: