Test 100.000 km: Ecoboost Ford Focus demontere

Ford Focus Ecoboost var en af ​​de første til at montere et drev kompakt tre-cylinder med 125 hk og kun én liter slagvolumen. Kan det gøre vores test 100.000 kilometer uden skyld? Jeg tror så ja, og ikke kun motoren er ikke slået fejl, har resten også ført glat.

Tusinde kubikcentimeter. Sidste gang jeg kørtenoget var en Panda. Nu kommer den Ford Focus Ecoboostmed en endnu mindre motor, da kun det tager tre cylindre.Kan noget være holdbare og pålidelige?". Så vær skeptiskviste en af ​​vores redaktører bare starte med dennekrævende test 100.000 km.

5. april 2013. Den dag kom ind i vores garagevores hovedperson: en Ford Focus 1,0 Ecoboost med efterbehandling mereluksuriøse Titanium og malet i klassisk sølv grå. 

På det tidspunkt vidste vi, at denne motor trecylinder direkte indsprøjtning turbo og knastaksler variablerHan var i stand til at give masser af sjov. Spørgsmålet var: hvordanvil være efter at have lidt strabadserne i vores test 100.000kilometer? Disse små motorer, i teorien, havde denPålidelighed en af ​​sine styrker.

Men på alle tidspunkter denne mekaniske revolutionæreHan vakte megen sympati. "God effekt fra begyndelsen,typisk lyden af ​​en tre cylinder, vender op rent "Han scorede en anden af ​​vores redaktører. "Jeg kan næsten ikke tro, at dettemotor har kun en liter slagvolumen. Power levering oglavt støjniveau er forbløffende for tre-cylindret motor. ogogså opnår en bemærkelsesværdig præstation motorvej, "bemærkede hanen anden og tilføjer: "Men forbruget kommer nemt tilotte liter".

Og det er, ja, efter 100.000 kmdet gennemsnitlige forbrug af vores Ford Focus 8.2 Ecoboost har været100. liter meget, men husk på, at megetdel af rejsen har været for tyske motorveje, hvor der erhastighedsgrænse, med gaspedalen deprimeret. ivores forbrugertest oprindeligt opnåede et tal på 6,5liter, derefter 7,1. Men vi vidne for, idet der i nogletouch og afslappet kørsel, er det nemt forbrughalvdelen tager fem før kommaet.

Ford Focus dele 100000 km

Det skal erindres, at motoren har fastholdt sinverve indtil den sidste dag, som vist i en anmærkning af en redaktørved kilometer 96.158. "En fremragende svar, altidvillig og glad for at skød op tid, fungerer uden klagenår du spørger. "

Okay så? Ikke helt. ved kilometer22.105 cirkulerede flere gange i nøddrift og behov for at gåværkstedet. Der er de opdateret software og allerede han rullede udenproblemer. Det er også blevet kritiseret for statslig kontrolOlie: skærmen er svær at læse, som også harat gøre med høj fluiditet olie (5W-20) som anbefalet afproducenten.

Men at fjerne disse mindre kvababbelser, faktum er, atRejser notesbog om denne Ford er fuld af ros dettemodel. Som en af ​​vores redaktører, som gav det bedstemulig chassis note: "Højeste score i komfort og stabilitetog også FordFokus er virkelig adræt og overskueligt. " også spændtkomfortable sæder, perfekt til lange ture uden træthed, "meden opvarmelig kvalitetssystem, "som en anden af ​​voreskollegaer. også han kunne lide en effektiv og let at regulere systemetaircondition.

Men der er et punkt, vi ikke kan ignorere: denforvaltning af audio- og navigationssystem med at bunken af ​​småexigua knapper og skærm kunne ikke lide nogen. nogle,selv, har vist ingen nåde: "Det er uacceptabelt, at søgemaskinendestination har en så kompleks operation. vil detudviklet i 1998?", scorede han det mest utilfredshed. anden endnuHan undrede sig: "Hvordan kan du har bestået testen af ​​Ford eneledelseskoncept som denne? Det er en bil lavet til masserne,fra husmødre og pensionister til unge professionelle ogalle bør være i stand til at håndtere det uden problemer. " Dette er uden tvivl etgodt spørgsmål.

Men denne gang Ford har løst detteproblem. Efter den sidste vask ansigtet, kørestillingden nye Ford Focus er mere velordnet: der er nu en storotte-tommer berøringsfølsom skærm til betjening af browseren,lydsystem, klimaanlæg og telefon, og de flestesmå knapper er forsvundet.

Det er klart, at denne Ford Focus Ecoboost ikkeDet er en bil, der er gået ubemærket af vores redaktion ogi løbet af disse 100.000 km den har forårsaget en hel del reaktionerlidenskabelig, mange positive, sandt, men også noglenegativ. Som irriterende problemer med tanken, ogsåsædvanlig fra 63.000 km. gun leverandørkunne kun indføre en mindre væske brændstof, fordien af ​​de tre låg tankventilen blev brudt, og,Derfor er han indsnævre hullet. Men det var længe førvores test endte med 100,730 km på tælleren. enFokus afstand denne 125 hk Ecoboost er kommet såeksemplarisk.

I vores forsikring komparator harberegnet, hvad det ville koste at sikre en Ford Focus 1,0 Ecoboost af2013. For at beregne prisen, vi tager som reference en mand med30 år med 10 ID og uden skummel levendei Madrid, bruges bilen hver dag, parkeret i en kollektiv garageog kører op til 20.000 km om året. Med disse data,Fuld forsikringmere overkommelige Balumba risiko, der udbydes til 418 euro. denne omkostningdet kunne være mindre, hvis du vælger et tæppe forsikringspolice medfranchise. I dette tilfælde ville det billigste væredirekteForsikring. Det koster 236 euro til 260 euro franchisen.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: