Arteon test Volkswagen 2.0 TSI 4Motion DSG 280CV R-Linje

Volkswagen Arteon har to vanskelige udfordringer: For det første, at glemme Passat (meget at dele omkring halvdelen af ​​generne). På den anden side, stå op til at skære sport sedans ligesom Alfa Giulia Veloce eller GSI Opel Insignia. Det er derfor, vi har lagt bag rattet i den mest dynamiske variant. test: Volkswagen Arteon R-Line.

De resterende gener (og selve platformen) aktierne denne bil med Volkswagen Golf. Så med denne Arteon, som også bærer den store motor på 280 hk, har du noget i retning af en mere rummelig med forfinelse af Passat Golf, GTI og ånd. Tre i én. Desuden er han er en ærlig bil: i vores test acceleration fra 0 til 100 km / t, vi målte præcis, hvad producenten siger: 5,6 sekunder. 

VIDEO: Volkswagen Arteon, detailhandel

En devoracurvas sedan

Bremserne er de samme som i Golf R, du føler dig vidunderligt denne Arteon Kom over 100 km / t til 0 på kun 35 meter, og bare brug for lidt mere, når de er meget varmt. De er stærke, stabile og modstandsdygtige over for høje temperaturer bremser. 
På bjergveje, på grund af sine større foranstaltninger, det er noget mindre adræt end en Golf R, men under alle omstændigheder, det er en af ​​de saloner i den mest dynamiske og effektive markedets størrelse, dels takket til en tareret fastere sportsundervogn i den færdige R-Line, som indeholder fine krop svajer. Til dette må vi tilføje en meget effektiv ESP: det registrerer den mindste understyring i en kurve, kommer i korrigere bane bremsning det pågældende hjul. Resultatet? En meget neutral adfærd på snoede veje.

Indenfor er det en passat udbygget, og fordelene derfor et moderne interiør og smukt færdig cockpit, med den seneste generation af infotainmentsystemet, som drives gennem en generøs 9,2 tommer skærm med gestural kontrol. 
Og en fantastisk ting: med sin store bagklap er endnu mere praktisk end en Passat. Meter klumper i hans store støvle er en opgave så simpelt. Desværre er det også dyrere end sin bror gruppe. Og ganske tragón: Volkswagen Det giver et forbrug på 7,3 liter, men i vores fælles rejse har vi nået ni. 


konklusion

bedst

adræt og neutral adfærd, interiør kvalitet, udvendige design.

værste

Pris for høj, langt højere end det, givet af producenten forbrug.


Понравилась статья? Поделись с друзьями: